<p>Robbie de Huismuzikant en D. Chesron wonnen de tweede voorronde. Ze staan nu op 14 mei in de finale.</p>

Robbie de Huismuzikant en D. Chesron wonnen de tweede voorronde. Ze staan nu op 14 mei in de finale.

(Foto: Richard Mulder)

Feestzanger en rapper gaan door naar finale Haags Songfestival

  Nieuwsflits

Den Haag raakt steeds meer in de ban van het Haags Songfestival. Afgelopen vrijdag was de tweede voorronde. Die werd gewonnen door feestzanger Robbie de Huismuzikant en rapper D. Chesron. Ook deze twee acts staan op vrijdag 14 mei om 20.00 uur in de grote finale van het Haags Songfestival op Den Haag TV en online.

Den Haag - Het Haags Songfestival wordt gepresenteerd door Sjaak Bral. Elke week strijden zeven acts om twee plekken in de finale. Een deskundige jury met drummer Max Mollinger van de band Gruppo Sportivo, musicalzangeres Nurlaila Karim en studiobaas Erik Kuylaars koos afgelopen vrijdag voor de vrolijke gezelligheid van het nummer ‘Den Haag, Den Haag' van Robbie de Huismuzikant en het rapnummer ‘Wie gaat er mee?' van hiphopartiest D. Chesron. In de eerste voorronde wisten het driekoppige Cycle and the City en zanger Onwijs Gijs al een finaleplek te veroveren. Komende vrijdag is de derde en laatste voorronde met opnieuw zeven deelnemers.
Achter de naam Robbie de Huismuzikant gaat de ervaren muzikant Rob Sprinkhuizen schuil. Robbie is 55 jaar en woont in de wijk Leyenburg. Als professioneel drummer heeft hij al een flinke carrière achter zich. Zo trad hij onder meer op tijdens festivals als North Sea Jazz en Lowlands. Hij heeft een eigen drumschool en tourde jarenlang langs de Nederlandse theaters met een cabaretprogramma. In verpleeghuis WZH De Strijp werd Robbie ontdekt als ‘bejaarden-entertainer' en sindsdien treedt hij vaak op als ‘huismuzikant' in verzorgingshuizen.
Arjan de Boer is 34 jaar en woont in Mariahoeve. Hij stond als 12-jarige voor het eerst op een podium bij een schoolmusical. Na afloop deed hij met een vriendje een rap op het podium en toen kregen ze een groot applaus. Dat smaakte naar meer! D. Chesron, zoals de rapnaam van Arjan luidt, is inmiddels in Den Haag bekend van hiphopformaties als DHC, De Fractie en H3C Squad. Het nummer ‘Wie gaat er mee?' is geïnspireerd door oude Haagse dichters zoals Constantijn Huygens.
De derde voorronde van het Haags Songfestival is vrijdag 7 mei te zien op Den Haag TV, Omroepwest.nl en Denhaagfm.nl. De finale is te zien op vrijdag 14 mei vanaf 20.00 uur. Het winnende lied van het Haags Songfestival wordt uitgebracht op een fysieke geluidsdrager naar keuze (vinyl, cassette of cd-single). Daarnaast krijgt de winnaar een grote beker mee naar huis en kan hij of zij uiteraard rekenen op eeuwige roem. Voor het Haags Songfestival 2021 kwamen ruim zestig aanmeldingen binnen bij de organisatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden