<p>Deze actie is op touw gezet door de Iraanse ijsmaker Shahin.</p>

Deze actie is op touw gezet door de Iraanse ijsmaker Shahin.

(Foto: )

Haagse ijsfabriek trakteert op ijs voor Suikerfeest

  Nieuwsflits

De Haagse ijsfabriek Silk Road ice cream op het Forepark in Den Haag deelt op 12 mei gratis ijspakketjes uit voor het Suikerfeest. De traktatie is bedoeld voor gezinnen die door de coronacrisis financieel hard zijn getroffen.

Den Haag - De Ramadan is nu ruim een week onderweg. Op donderdag 13 mei wordt het vasten afgesloten met het Suikerfeest. Daar horen veel zoete lekkernijen bij, maar dat kost geld. Anno 2021 leeft nog steeds bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens in armoede. En juist nu hebben nog meer mensen het moeilijk door de coronacrisis. Reden voor de Haagse ijsfabriek op het Forepark om gratis ijspakketjes weg te geven aan gezinnen. De actie is op touw gezet door de Iraanse ijsmaker Shahin. "In de Islamitische cultuur draait alles om familie. Ervoor zorgen dat iedereen het goed en voldoende te eten en te drinken heeft, is de norm. Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en te ondersteunen in tijden van nood", vertelt hij.

De luxe ijs-pakketjes bevatten bijzondere smaken uit de Oriënt zoals Perzisch Saffraan-ijs en Moroccan Chebakia. Chebakia-ijs wordt niet zonder reden uitgedeeld, dit koekje is een van de populairste koekjes tijdens de Ramadan. Maar ook als je geen Suikerfeest viert ben je welkom om een ijspakket af te halen.

Wil je jezelf of iemand anders voor deze actie aanmelden? Iedereen is welkom, gelovig of niet. Het is ook mogelijk om een bedrag te doneren zodat de ijsfabriek zoveel mogelijk families een mooie dag kan bezorgen. De donaties worden gebruikt om ingrediënten te kopen. Hiermee wil Shahin, de ijsmaker, samen met de vrijwilligers zoveel mogelijk ijsjes maken.

Aanmelden voor een gratis ijspakketje of donatie kan op: https://www.silkroad-ice-cream.com/suikerfeest-2021

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden