<p>Een deel van de Weimarstraat is sinds vorig jaar focusgebied. De gemeente probeert hier actief ondermijning tegen te gaan.</p>

Een deel van de Weimarstraat is sinds vorig jaar focusgebied. De gemeente probeert hier actief ondermijning tegen te gaan.

(Foto: De Posthoorn)

Drie ‘tuincentra’ aangepakt voor verkoop producten hennepteelt

  Nieuwsflits

Bij drie Haagse growshops die zich voordoen als tuincentra zijn producten voor de illegale hennepteelt in beslag genomen. De integrale controles werden uitgevoerd door het Haagse Economisch Interventie Team.

Den Haag - De winkels aan de Apeldoornselaan, de Lekstraat en de Weimarstraat deden zich voor als tuincentrum. Ze verkochten echter middelen die bedoeld zijn voor professionele hennepteelt. Dat is verboden sinds 2015. Onder meer tuinaarde, groeimiddelen voor hennepplanten en ventilatoren zijn in beslag genomen.
Bij de controle waren verschillende gemeentelijke diensten, de politie, de Omgevingsdienst Haaglanden en de Belastingdienst betrokken.

Ondermijning

De Weimarstraat is voor de gemeente Den Haag een focusgebied om ondermijning tegen te gaan. In een deel van deze straat en de Beeklaan geldt sinds vorig jaar een vergunningsplicht. Daarnaast worden in dit gebied regelmatig dit soort integrale controles gehouden. Dit alles in het kader van de leefbaarheid en veiligheid in deze straten.

"Ondermijning is funest voor een goed functionerende samenleving. Het is duidelijk dat deze tuincentra geen hyacinten lieten groeien, maar hielpen met hennep kweken. Daar treden we tegen op”, aldus burgemeester Jan van Zanen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden