Bijzonder ooievaarspaar nestelt in Mariahoeve


<p>Mariahoeve is de plek waar veel ooievaars nestelen. Inmiddels zijn er zes bezette nesten langs de Hofzichtlaan.</p>

Mariahoeve is de plek waar veel ooievaars nestelen. Inmiddels zijn er zes bezette nesten langs de Hofzichtlaan.

(Foto: Caroline Walta/ Vogelbescherming)

Bijzonder ooievaarspaar nestelt in Mariahoeve

  Nieuwsflits

Langs de Hofzichtlaan in Mariahoeve nestelt een nieuw ooievaarspaar. Op het eerste gezicht niets bijzonders. Mariahoeve is van oudsher dé plek waar veel ooievaars nestelen. Maar aan dit mannetje kleeft wel een bijzonder verhaal.

Den Haag - Hij draagt een ring om zijn poot met daarop een uniek nummer. Het ringen is gebeurd toen hij zelf nog een nestjong was. Uit de gegevens blijkt dat hij in 2018 in het boomnest bij manege Berestein aan de Lozerlaan is geboren. Het vrouwtje is niet geringd. Van haar is dus onbekend waar ze vandaan komt en hoe oud ze is. De Haagse Vogelbescherming denkt dat de kans groot is dat ze elkaar in de winter hebben ontmoet in het weiland naast Park Marlot. Het is een bekende plek waar ooievaars tijdens koude maanden bij elkaar komen, een soort first dates restaurant voor ooievaars.

Het is niet het enige paar dat momenteel druk bezig is met de bouw van een nest in de buurt van de Hofzichtlaan. Inmiddels zijn er zes bezette nesten. Daarbij vliegen ze laag over de weg. Op zoek naar takken, lopen ze ook langs de berm en over het asfalt. De vogelbescherming vraagt weggebruikers dan ook om langzaam te rijden om ongelukken te voorkomen. In overleg met de gemeente Den Haag worden ter hoogte van het nest langs de Hofzichtlaan bovendien borden geplaatst om het verkeer te waarschuwen voor de ooievaars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden