Nieuwe ligplaatsen voor historische schepen in Den Haag


<p>Wethouder Hilbert Bredemeijer opent de schepencaroussel aan de Calandkade.&nbsp;</p>

Wethouder Hilbert Bredemeijer opent de schepencaroussel aan de Calandkade. 

(Foto: Henriette Guest)

Nieuwe ligplaatsen voor historische schepen in Den Haag

  Nieuwsflits

Den Haag heeft drie nieuwe ligplaatsen voor historische schepen. Ze kunnen voortaan afmeren aan de Calandkade bij de twee historische kranen en voor het pand van Maakhaven. In dit gebouw zat ooit de Bataafse Petroleum Maatschappij.

Den Haag - De ligplaatsen voor het varend cultureel erfgoed zijn in gebruik genomen door wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte). Hij deed dat door de Klipperaak Avontuur aan te sluiten op de walstroominstallatie. de Avontuur is van origine een zeilend vrachtschip uit 1892. Het schip is omgebouwd tot een varend woonschip met een klassieke uitstraling.

De drie nieuwe ligplaatsen zijn bedoeld voor historische schepen van de Schepencarrousel. Dat kunnen bijvoorbeeld sleepboten, vrachtschepen of zeilschepen zijn. De schepen blijven maximaal drie maanden op een ligplaats. In die tijd vertellen de schepen en de schippers met behulp van informatieborden het verhaal van het schip en de cultuurhistorie van de scheepvaart. Er wordt verteld waar het schip geweest is en wat het zoal heeft beleefd.

Bredemeijer: "Deze historische schepen geven een bepaalde look & feel die heel goed past bij deze plek, die al een eeuw industrieel nautische ervaring heeft."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden