Meteen podiumplek voor Haagse coureur Daniël Ligier in eerste race van seizoen


Foto: pr

Meteen podiumplek voor Haagse coureur Daniël Ligier in eerste race van seizoen

  Nieuwsflits

De eerste podiumplek van dit seizoen in het Franse Formule 4-kampioenschap is voor de 15-jarige Haagse coureur Daniël Ligier een feit. Tijdens het eerste raceweekend in Nogaro eindigde hij in de eerste race als derde.

Den Haag - Het eerste raceweekend in het Franse Formule 4-kampioenschap in Nogaro was meteen een succes voor Daniël Ligier uit Den Haag. Hij finishte als derde in de eerste race en behaalde daarmee zijn eerste podiumplek. Hij slaagde erin om drie posities te pakken, ondanks enkele mechanische problemen. “Hoewel ik honger heb naar meer, is het een solide start om op voort te bouwen voor de rest van het kampioenschap. Het seizoen 2020 heeft me goed voorbereid om in 2021 aan de top te presteren en ik voel me nu één met mijn auto", zegt Ligier die dit jaar wil strijden om het kampioenschap.

Tijdens race 3 van het Nogaro-weekend had hij minder geluk. Na weer een geweldige start waarbij hij een aantal plekken opschoof, raakte hij ingeklemd tussen twee auto's. Daarbij liep zijn voorvleugel schade op en moest hij helaas opgeven. Het volgende raceweekend is van 7 tot en met 9 mei in Magny-Cours .

Het Formule 4-kampioenschap 2021 bestaat uit zeven raceweekends op verschillende circuits in Frankrijk, Italië en Hongarije. Na dit seizoen wil Daniël naar het volgende niveau in Formule racen: Formula Alpine.

Ligier vertrok vorig jaar naar Frankrijk om te racen in het Franse Formule 4-kampioenschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden