Hart voor Den Haag: Waarom wel schaakterrassen en geen gewone terrassen?


Foto: Facebook Stichting Marketing Haagse Binnenstad

Hart voor Den Haag: Waarom wel schaakterrassen en geen gewone terrassen?

  Nieuwsflits

Hart voor Den Haag-raadslid Ralf Sluijs wist niet wat hij zag bij het zien van foto’s van schakers aan tafeltjes in het centrum van Den Haag op de website van Stichting Marketing Haagse Binnenstad. Leuk, vindt hij. “Maar waarom mogen gewone terrassen dan niet open”, wil hij weten. Ook horeca-ondernemer Patrick van Aller van Gastropub Van Kinsbergen is not amused.

Den Haag - “Je mag toch hopen dat dit 1 april was? Deze beelden gaan bij menig horecaondernemer door merg en been”, schrijft de restaurateur. “Bizar dat dit anno nu wel mag, maar de horeca in z’n zevende achtereen gesloten maand zit!”    

“Die schaak-terrassen geeft aan dat er dus wél mogelijkheden zijn voor de Haagse horeca”, stelt Sluijs. Het raadslid vindt dat het wild schaken op zogenaamde schaak-terrassen in het centrum verdacht veel lijkt op normale terrassen. “Het schaakspel is populair dankzij die geweldige Netflix-serie The Queen’s Gambit, dat begrijpen wij heel goed. Wat wel een beetje gek overkomt is dat normale terrassen niet zijn toegestaan en schaak-terrassen blijkbaar wel. Wij zien graag allebei”, zegt Sluijs. 

Van Aller vindt het bizar dat dit wel mag, maar de horeca in z’n zevende achtereen gesloten maand zit!

Sluijs: “Door forse investeringen is het juist de horeca die een veilige en gecontroleerde omgeving gecreëerd heeft. Benut die kracht in plaats van ze als kop van jut te gebruiken.”

Inmiddels hebben ook de burgemeesters van de vier grote steden laten weten voor het openen van de terrassen te zijn. 

Sluijs gaat binnenkort mondelinge vragen stellen over de terrassen die nog steeds gesloten zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden