Hijs Hokij Den Haag breekt contract Jay de Ruiter open


Foto: Robert Bos

Hijs Hokij Den Haag breekt contract Jay de Ruiter open

  Nieuwsflits

Jay de Ruiter speelt de komende twee seizoenen voor Cairox Hijs Hokij. De Haagse ijshockeyclub heeft het contract met de 19-jarige aanvaller opengebroken en verlengd tot 2023.

Den Haag - De Ruiter komt uit de jeugd van Hijs Hokij en debuteerde in 2016, op 15-jarige leeftijd, in het BeNe League team. In 2018 vertrok hij naar de Amerikaanse competitie USPHL 18U. Hij ging daar spelen voor de Connecticut Jr. Rangers 18U. Een jaar later verkaste De Ruiter spelen naar Team Maryland in de EHL. Daar haalde hij 36 punten (17G, 19A) uit 41 wedstrijden, daarmee stond hij op nummer vier op de topscorerslijst van zijn ploeg.

“Ik heb in Amerika heel erg veel geleerd”, vertelt de Ruiter. “Ik ben fysiek en mentaal sterker geworden, maar toch had ik niet het gevoel dat daar mijn toekomst lag. Dit heeft mij vorig jaar doen besluiten om mijzelf in te schrijven voor een rechtenstudie en terug te komen bij de club waar ik ben opgegroeid. Helaas is dit vanwege COVID niet doorgegaan.”

De aanvaller vindt dat hij zich goed heeft ontwikkeld de afgelopen twee jaar. De Ruiter: “Wij trainden in Amerika twee keer per dag en speelden meer dan 40 wedstrijden in één seizoen. Ik denk dat, in vergelijking met mijn eerdere jaren bij Hijs Hokij, mijn handelingssnelheid omhoog is gegaan vanwege de kleinere afmetingen van de baan in Amerika. Dat wil ik de komende twee jaar graag laten zien in De Uithof!”

Gedreven
Hoofdcoach Chris Eimers is blij met de contractverlenging van de aanvaller. “Jay is een speler die ambitieus en gedreven is. Hij is een speler met een enorme groeipotentie”, vertelt hij. “Jay kent de club en de verwachtingen van mij als coach. Twee jaar Amerika zullen hem hebben geholpen in zijn ontwikkeling als speler. Nu is het tijd om snel de stap te maken naar de top van de BeNe League.”

De Ruiter is de vierde speler die zijn contract heeft verlengd heeft bij Cairox Hijs Hokij. Eerder tekende Levi Boer, Bjorn Borgman en Stijn Knoop een nieuwe overeenkomst met de Haagse club.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden