Vernieuwde speelplek ingericht volgens ideeën bewoners


<p>Kinderen spelen naar hartelust in de speeltuin die volgens de idee&euml;n van de bewoners is ingericht.&nbsp;</p>

Kinderen spelen naar hartelust in de speeltuin die volgens de ideeën van de bewoners is ingericht. 

(Foto: gemeente Den Haag)

Vernieuwde speelplek ingericht volgens ideeën bewoners

  Nieuwsflits

Nieuwe speeltoestellen en nieuwe vakken waar bewoners zelf plantjes kunnen planten. Het speelpleintje aan de Crispijnstraat in het Zeeheldenkwartier is vernieuwd. Dinsdag 30 maart werd het feestelijk geopend door stadsdeelwethouder Bert van Alphen en een aantal bewoners.

Den Haag - Het opknappen van het pleintje is een initiatief van de bewoners uit de Crispijnstraat. Ze onderhouden het al jaren met elkaar. Bij stadsdeel centrum dienden ze hun ideeën in. Eerder al namen de bewoners het initiatief voor het realiseren van een wormenhotel. Hiermee kan tuin- en groenafval worden gecomposteerd en gekweekt. Dat is goed voor de natuur in de wijk.

De bewoners vonden gehoor voor hun plannen. Het betrekken van bewoners bij hun wijk past bij het beleid van de Wijkagenda's. Hierin stellen gemeente en bewoners samen vast wat - met het oog op de leefbaarheid - de komende vier jaar aangepakt moet worden. Hoog op de agenda in het Zeeheldenkwartier staat het groener worden van de wijk en het vergroten van de betrokkenheid bij elkaar.

Dat zit in de Crispijnstraat wel goed. De bewoners gaan de vernieuwde speelplek ook zelf schoonhouden en onderhouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden