128 woningen in Morgenstond worden gesloopt


Foto: Haag Wonen

128 woningen in Morgenstond worden gesloopt

  Nieuwsflits


128 woningen van Haag Wonen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat worden gesloopt en vervangen door nieuwbouwwoningen. 78 woningen aan de Coevordenstraat worden verbeterd en verduurzaamd. De bewoners zijn persoonlijk door Haag Wonen over deze plannen geïnformeerd.

Den Haag - Hiervoor gingen medewerkers van de woningcorporatie bij alle bewoners langs. Wie niet thuis was, werd dezelfde avond nog gebeld.

Op de plek van de te slopen woningen worden minimaal 149 nieuwe sociale woningen en minimaal 75 vrijesectorwoningen gebouwd. Dat zijn er dus 146 meer dan er stonden.

Haag Wonen wil met de verbetering van de woningen aan de Coevordenstraat halverwege volgend jaar starten. De sloop van de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat start een jaar later, medio 2023.

Bewoners kunnen volgens de woningcorporatie rekenen op persoonlijke aandacht en maatwerk. “De eerste gesprekken met de bewoners liepen goed”, zegt wijkteamleider Pim Timmers. “Veel van hen reageerden opgelucht en waren blij met de plannen. Komende tijd gaan we met alle bewoners persoonlijk in gesprek over de plannen.”

Ook worden met de bewonersgroepen afspraken gemaakt over overlast, de leefbaarheid en de mogelijkheid om terug te keren in de nieuwbouwwoning. “Bewoners die vanwege de plannen moeten verhuizen, staan er niet alleen voor”, zegt Timmers.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden