Christus Triumfatorkerk deelt vijftig paasontbijtjes uit


<p>Ook verleden jaar werden paasontbijtjes gemaakt.</p>

Ook verleden jaar werden paasontbijtjes gemaakt.

(Foto: Christus Triumfatorkerk)

Christus Triumfatorkerk deelt vijftig paasontbijtjes uit

  Nieuwsflits

De Haagse Christus Triumfatorkerk in het Bezuidenhout deelt op Eerste Paasdag vijftig paasontbijtjes uit aan senioren die van een minimaal inkomen moeten rondkomen. De kerk doet dit in samenwerking met Lichtpuntjes Mariahoeve.

Den Haag - De paasontbijtjes worden in alle vroegte bereid door jongeren in de keuken van de kerk. Vervolgens worden ze door vrijwilligers van Lichtpuntjes Mariahoeve verspreid in de wijk.“Het idee ontstond eigenlijk heel spontaan,” aldus initiatiefneemster Meike van den Akker (20). “Vorig jaar baalden we dat het Paasontbijt niet door kon gaan. Toen hebben we een paasontbijtservice opgezet voor onze kerkleden, om toch nog iets van een paasgevoel bij de mensen thuis te brengen. Dit jaar wilden we graag iets meer doen en ook iets voor andere mensen in de wijk te betekenen. Daarom hebben kerkleden extra ontbijtjes gedoneerd. Nu maken we meer dan honderd ontbijtjes, waarvan we er vijftig weggeven.”

Volgens Meike is het hard werken. “Op zaterdag alle boodschappen doen en om 6.00 uur op om broodjes te bakken en de ontbijtpakketten in te pakken. Gelukkig krijgen we veel hulp bij het bezorgen.” Maar Meike vindt het de moeite meer dan waard. “Als je ziet hoeveel mensen je een lichtpuntje kunt geven in deze donkere tijden. Daar gaat Pasen toch over? Licht in het duister?”

De Paasdienst vanuit de Christus Triumfatorkerk is te volgen via het YouTubekanaal van de kerk. I

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden