Alexandra laat zich graag begluren in het Westeinde


<p>Alexandra cre&euml;ert tijdens haar verblijf in het Westeinde allerlei situaties waarop de mensen in de straat zicht hebben.&nbsp;</p>

Alexandra creëert tijdens haar verblijf in het Westeinde allerlei situaties waarop de mensen in de straat zicht hebben. 

(Foto: )

Alexandra laat zich graag begluren in het Westeinde

  Nieuwsflits

Iedereen gluurt wel eens vluchtig ergens naar binnen. In het Westeinde in Den Haag hoeft dat deze week niet stiekem te gebeuren. De Rotterdamse performancekunstenaar Alexandra Verschuuren zit er in een voormalige biljartwinkel, het onderkomen van .. ism project space, klaar voor. Ze wil dat mensen kunnen zien waar ze mee bezig is.

Den Haag - Verschuuren doet namelijk onderzoek naar het verschil tussen privé en publiek. Het project Peek show is ontstaan vanuit haar performance-onderzoek 'Get a room'. Ze wil erachter zien te komen hoe een voorstelling in een privé omgeving ontstaat. Om daar achter te komen creëert ze allerlei situaties waarop de mensen in de straat zicht hebben. Door te kijken worden ze geconstrueerde voyeur.
Alexandra Verschuren is opgeleid als danser. Ze studeerde in 2020 af als danseres en choreograaf aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Ze wil de relatie tussen performer en toeschouwer onderzoeken.

...ism project space is een experimentele tentoonstellingsruimte. Er is geen bestaand werk te zien, maar richt zich op de ideeën en plannen van kunstenaars voor werk dat nog slechts in gedachte bestaat.

Verschuuren is tot en met 5 maart dagelijks tijdens kantooruren te begluren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden