HvDH wil jongerenwerkers met band met Laakhavens


<p>Er zijn volgens bewoners- en jongerenorganisaties maar weinig activiteiten voor jongeren in de wijk Laakhavens. Raadslid Janice Roopram vindt dat daar verandering in moet komen.&nbsp;</p>

Er zijn volgens bewoners- en jongerenorganisaties maar weinig activiteiten voor jongeren in de wijk Laakhavens. Raadslid Janice Roopram vindt dat daar verandering in moet komen. 

(Foto: Hart voor Den Haag)

HvDH wil jongerenwerkers met band met Laakhavens

  Nieuwsflits

In de wijk Laakhavens zijn weinig activiteiten voor jongeren, concludeert Hart voor Den Haag-raadslid Janice Roopram uit gesprekken die ze heeft gevoerd met bewoners- en jongerenorganisaties. Ze vindt dat daar verandering in moet komen.

Den Haag - De jongerenwerkers die momenteel werkzaam zijn in Laakhavens wonen volgens Roopram soms in andere gemeenten en hebben geen band met de wijk. "Dan is het logisch dat een jongerenwerker lastig jongeren bereikt." Hart voor Den Haag wil dat het stadsbestuur samen met jongeren- en bewonersorganisaties onderzoekt welke rolmodellen per stadsdeel aangewezen kunnen worden als jongerenwerker. "Dit zijn jongeren die opgegroeid zijn in bijvoorbeeld een stadsdeel zoals Laak. Deze rolmodellen kennen de wijken en de ouders!", verduidelijkt Roopram.

Daarnaast wil ze van het stadsbestuur weten wie de regie heeft over het gebruik van Wijkcentrum Laakhavens. Stichting De Jonge Ooievaar, opgericht door rolmodellen uit Laakhavens, geeft aan dat het steeds lastiger is om gebruik te kunnen maken van het wijkcentrum. Ook kan het wijkcentrum wel een opknapbeurt gebruiken. "Het is belangrijk dat het stadsbestuur in gesprek gaat met alle betrokken partijen", aldus Roopram die hierover inmiddels schriftelijk vragen heeft gesteld aan het stadsbestuur.

Meer berichten