Minister haalt boek af bij Haagse boekhandel


<p>Minister Ingrid van Engelshoven haalt bij boekhandel van Stockum aan het Spui haar bestelde boek op. (Foto Martijn Beekman)</p>

Minister Ingrid van Engelshoven haalt bij boekhandel van Stockum aan het Spui haar bestelde boek op. (Foto Martijn Beekman)

(Foto: MARTIJN BEEKMAN)

Minister haalt boek af bij Haagse boekhandel

  Nieuwsflits

Winkels mogen nog niet open, maar sinds verleden week is een afhaalloket wel toegestaan. Minister Ingrid van Engelshoven (onderwijs, cultuur en wetenschap) maakte er gelijk gebruik van. Ze haalde meteen een vooraf besteld boek op bij het afhaalloket boekhandel De Vries Van Stockum in het centrum van Den Haag.

Den Haag - Ze sprak ook met Jeltje de Vries, directeur/eigenaar boekhandel De Vries Van Stockum en met Anne Schroën, directeur Koninklijke Boekverkopersbond. Die vertelden blij te zijn met deze eerste stap richting openstelling.

Van Engelshoven: "De lockdown is ontzettend zwaar voor de boekverkopers, maar het heeft ook grote gevolgen voor auteurs en uitgevers die hiermee hun belangrijkste etalage voor nieuwe titels kwijtraken."
Ze is blij dat mensen tijdens de lockdown meer zijn gaan lezen. "Ik steun dan ook van harte de oproep #steunjeboekhandel om boeken te bestellen en af te halen bij je eigen favoriete boekhandel, tot het moment dat we allemaal weer naar binnen mogen.”

Schroën liet weten blij te zijn met de steun van de minister voor de boekhandels. "Maar er gaat niets boven een echt bezoek aan de boekwinkel. Hopelijk is dat heel snel weer mogelijk.”

Meer berichten