Delfland zet gemalen stil om ijsgroei te bevorderen


Foto: Delfland

Delfland zet gemalen stil om ijsgroei te bevorderen

  Nieuwsflits

Om de ijsgroei te bevorderen zet het Hoogheemraadschap Delfland waar mogelijk zoveel mogelijk uit. Ook is een vaarverbod ingesteld. 

Den Haag - Delfland stelt waar mogelijk gemalen, stuwen en inlaten op zo’n manier in dat het waterpeil minder fluctueert. Door de stroming in het water te beperken, wordt de natuur een handje geholpen. Omdat de polders nog steeds erg nat zijn door de regen van afgelopen weken, kunnen de poldergemalen op dit moment nog niet worden uitgezet. 

Om schaatsen op natuurijs mogelijk te maken, is tevens een vaarverbod voor deze vorstperiode ingesteld voor alle regionale vaarten in het gebied. De hoofdvaarwegen de Schie en de Vliet vallen buiten het verbod. Het vaarverbod is woensdag 10 februari ingegaan en geldt totdat de dooi is ingezet.

Mocht het ijs dik genoeg zijn om erop te kunnen schaatsen, blijf dan toch altijd uit de buurt van gemalen, stuwen en inlaten, zo luidt het advies. Het ijs is daar zwakker dan op andere plekken vanwege de stroming van het water onder het ijs. Informatie over betrouwbaar natuurijs en schaatsen in coronatijd vindt u op www.knsb.nl.

Meer berichten