Meerderheid Haagse raad voor zomercampus


Foto: Pixabay

Meerderheid Haagse raad voor zomercampus

  Nieuwsflits

D66-raadslid Fonda Sahla wil dat er een zomercampus komt voor kinderen met leerachterstanden. "We moeten plankgas geven anders zal een generatie kinderen de rest van hun leven achterblijven", zo stelt ze. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het plan.

Den Haag - Het thuisonderwijs zorgt voor onderwijsachterstanden en vergroot ook nog eens de kloof tussen kansarme en kansrijke kinderen. Met een zomercampus is het volgens Sahla mogelijk om deze achterstanden in te lopen. Elke dag hoort ze van ouders hoe complex het geven van thuisonderwijs is. Ouders die hun eigen werk overdag niet kunnen combineren met dat van docent-aan-huis, of kinderen die hun lessen maar moeilijk vanaf een schermpje kunnen volgen. Sahla: "Het effect is dat zeker kwetsbare kinderen, grote achterstanden oplopen."

In Rotterdam zijn al zomerscholen in de wijken. Scholen, gemeente, welzijnswerk en cultuursector werken hierbij nauw samen. Zoiets wil het raadslid ook voor Den Haag. "Nu moet je in Den Haag maar net geluk moet hebben als een school in de buurt een zomerschool aanbied. In Rotterdam hebben alle kinderen toegang tot zo'n zomerschool."

Het plan voor een zomercampus van D66 wordt gesteund door VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie.

Meer berichten