NLdoet is verplaatst naar laatste weekend in mei


Foto: Remko de Waal

NLdoet is verplaatst naar laatste weekend in mei

  Nieuwsflits

Het Oranje Fonds stelt NLdoet 2021 met 2,5 maand uit. De grootste vrijwilligersactie van Nederland vindt nu plaats in het weekend van 28 en 29 mei.

Den Haag - Oorspronkelijke zouden de vrijwilligers op 12 en 13 maart de handen uit de mouwen steken. Maar vanwege de huidige coronabesmettingscijfers en de verlengde lockdown vindt het Oranje Fonds dit niet verantwoord. Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: "Klussen konden alleen aangemeld worden als ze voldeden aan de geldende coronamaatregelen. Desondanks komt maart echt te vroeg. Daarom verplaatsen we NLdoet naar het laatste weekend van mei. We hopen dat er dan - op anderhalve meter afstand - meer mogelijk is, maar monitoren de ontwikkelingen rond het coronavirus vanzelfsprekend nauwlettend.”

De duizenden sociale organisaties die meedoen zijn erg afhankelijk van NLdoet. Daarom kiest het Oranje Fonds ervoor om de vrijwilligersactie te verzetten en niet af te gelasten. "Tijdens NLdoet komen honderdduizenden mensen in actie om iets voor een ander te doen. Daarnaast is NLdoet een goede manier om nieuwe vrijwilligers te werven en die zijn onmisbaar, zeker in deze tijd”, licht Jetten toe.

Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl.

Meer berichten