<p>De foto van Robin Utrecht waarop te zien is dat leden van de KNRM het opvliegende zeeschuim trotseren tijdens de zoektocht naar de vermiste surfers in Scheveningen is &eacute;&eacute;n van de vijf genomineerde persfoto&#39;s.&nbsp;</p>

De foto van Robin Utrecht waarop te zien is dat leden van de KNRM het opvliegende zeeschuim trotseren tijdens de zoektocht naar de vermiste surfers in Scheveningen is één van de vijf genomineerde persfoto's. 

(Foto: Robin Utrecht)

Nominaties Jos van Leeuwen Fotoprijs bekend

  Nieuwsflits

Er zijn vijf nieuwsfoto’s genomineerd voor de Jos van Leeuwen Fotoprijs. De fotoprijs is vernoemd naar de Haagse nieuwsfotograaf Jos van Leeuwen.

Den Haag - De Jos van Leeuwen Fotoprijs wordt voor het derde jaar op rij uitgereikt en is door het ANP en fotobureau Hollandse Hoogte in het leven geroepen met als doel de Nederlandse nieuwsfotografie te eren.
De vijf genomineerde beelden zijn gemaakt door Remko de Waal (2 keer), Arie Kievit, Bart Maat en Robin Utrecht. Hun foto's maken kans om tot de beste nieuwsfoto van 2020 verkozen te worden. Op donderdag 21 januari wordt de winnaar in Den Haag via een livestream bekendgemaakt. Diezelfde dag wordt ook de Jos van Leeuwen Publieksprijs uitgereikt. In de week van de uitreiking kan het publiek op de twaalf nieuwsfoto's stemmen die in de voorgaande twaalf maanden als winnaar uit de bus zijn gekomen. Het stemmen kan via een onlinetool. De derde prijs - Jos van Leeuwen Jong Talent - wordt uitgereikt aan het beste fotoverhaal gemaakt door jong fotografietalent. De drie genomineerden zijn: Remco Koers (Cultuur in tijden van corona), Gyselle Blokland (Duivenmelkers) en Ebbe Blaas (Festivalzomer 2020: cancelled).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden