ADO Den Haag huurt speler van Chelsea


Foto: ADO Den Haag

ADO Den Haag huurt speler van Chelsea

  Nieuwsflits

Juan Familia-Castillo draagt de rest van het seizoen het shirt van ADO Den Haag. De linkspoot, die morgen zijn 21ste verjaardag viert, wordt gehuurd van Chelsea. Voor de winterstop kwam de linkspoot - tevens op huurbasis - uit voor AZ.

Den Haag -  Op 9-jarige leeftijd werd het talent van Familia-Castillo al ontdekt. Destijds pikte Ajax hem op bij AVV Zeeburgia. Zeven jaar later (in 2016) maakte de linksbenige speler zelfs de overstap naar Chelsea, waar hij veel wedstrijden speelde in de Onder 18 de Onder 23. In de zomer van 2019 werd Familia-Castillo tijdelijk teruggehaald door Ajax, hetgeen leidde tot 23 Keuken Kampioen Divisie-duels en 6 assists. In de eerste helft van dit seizoen werd Familia-Castillo uitgeleend aan AZ, waar hij zes keer bij de beloften meedeed en op 27 december ook in de Eredivisie debuteerde. 

Ondertussen wist Familia-Castillo al bijna vijftig jeugdinterlands voor Oranje op zijn naam te zetten. Familia-Castillo is gebrand om zijn visitekaartje af te geven in Den Haag. “Ik wil mezelf laten zien op het hoogste niveau en ADO Den Haag is daar een goede club voor. Omdat ik al veel jongens ken, zal ik me vast en zeker snel thuis voelen”, zegt Familia-Castillo, die de nationaliteit van zowel Nederland als de Dominicaanse Republiek draagt. “Ik ben een aanvallend ingestelde speler, die graag aan de bal is en ook zijn mannetje staat in de duels.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) omschrijft Familia-Castillo als een ‘veelzijdige linkspoot’. “Hij speelt vaak in de achterste linie, maar is op de gehele linkerflank inzetbaar”, aldus Jol. “We hopen dat Juan een belangrijke rol gaat spelen aan onze linkerkant. Met zijn techniek en creativiteit zijn in ieder geval de ingrediënten aanwezig om ons te kunnen helpen in de strijd om handhaving in de Eredivisie.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden