Wethouder geeft startschot voor 'Bloemenbuurtbegroot'


<p>Wethouder Van Asten onthult de miniatuur versie van het cadeau-kunstwerk annex brievenbus van de lokale kunstenaars Monique Pouw en Judith van der Meer dat op de Goudsbloemlaan staat.&nbsp;</p>

Wethouder Van Asten onthult de miniatuur versie van het cadeau-kunstwerk annex brievenbus van de lokale kunstenaars Monique Pouw en Judith van der Meer dat op de Goudsbloemlaan staat. 

(Foto: Gemeente Den Haag )

Wethouder geeft startschot voor 'Bloemenbuurtbegroot'

  Nieuwsflits

Er is 30.000 euro beschikbaar voor de Bloemenbuurt. Dat geld moet worden gebruikt voor plannen om de wijk mooier te maken. Stadsdeelwethouder Segbroek Robert van Asten gaf het startschot voor het wijkbudget 'Bloemenbuurtbegroot'.

Den Haag - Dat deed hij met de onthulling thuis van de miniatuur versie van het cadeau-kunstwerk annex brievenbus, dat vanaf vandaag op het Goudsbloemlaan staat. De gemeente Den Haag heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld voor plannen van bewoners om de Bloemenbuurt nog mooier, sportiever en groener te maken. Bewoners kunnen plannen indienen waar later over gestemd wordt. Haalbare plannen maken kans op een deel van 30.000 euro, voor de uitvoering.

Van Asten: “De Bloemenbuurt is een heerlijke buurt maar er is altijd ruimte voor verbetering. Juist de bewoners zelf weten het beste wat er nog mist, wat er nodig is om het nog prettiger te maken om hier te wonen, werken, te spelen of te sporten. Ik ben heel benieuwd met welke ideeën de buurt gaat komen.”

De gemeente bekijkt of de plannen haalbaar zijn. Daarna mogen de bewoners op deze plannen, waarna het geld wordt verdeeld. Zo bepaalt de wijk zelf welke plannen worden uitgevoerd.

Plannen kunnen tot 17 februari via de site www.bloemenbuurtbegroot.denhaag.nl worden ingediend of voorzien van naam en telefoonnummer worden gedeponeerd in het cadeau-kunstwerk op de Goudsbloemlaan tegenover het Segbroek College.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden