Hagenaar bestelt veel mineraalwater in coronajaar


<p>Er werd in heel Nederland meer luxe vlees en vis besteld bij de online supermarkt. Ook waren de schoonmaakartikelen in trek.&nbsp;</p>

Er werd in heel Nederland meer luxe vlees en vis besteld bij de online supermarkt. Ook waren de schoonmaakartikelen in trek. 

(Foto: Picnic)

Hagenaar bestelt veel mineraalwater in coronajaar

  Nieuwsflits

De coronacrisis heeft voor opvallende verschuivingen gezorgd in de online boodschappen. Dat blijkt uit de jaarlijkse analyse van Picnic. Zo bestelden inwoners van Den Haag vaker dan voorheen koolzuurvrij mineraalwater bij de online supermarkt.

Den Haag - Op basis van de bestellingen van meer dan 500.000 klanten is een overzicht gemaakt van de meest bestelde producten in Nederland in 2020. Hierbij is onderzocht welke boodschappen buiten de traditionele top drie van halfvolle melk, bananen en komkommers relatief gezien het meest in trek waren. De conclusie is dat de behoefte aan luxe vlees en vis sterk toenam en dat Nederlanders veel meer koffiecups kochten. Ook kreeg de verkoop van schoonmaakproducten een enorme impuls. De grootste liefhebbers van gezond water wonen in Den Haag. In de Hofstad gaat het koolzuurvrije mineraalwater van Bar-le-Duc grif over de digitale toonbank. Eveneens populair zijn ongezouten roomboter en pruimtomaten. Ook opvallend: waar de avocado eerder in Amsterdam en Den Haag werd omarmd, is Arnhem inmiddels de nieuwe thuisbasis van de hipstervrucht. De eetrijpe avocado voert een van de gezondste Picnic-boodschappenlijstjes van het land aan, gevolgd door conference peren en havermoutvlokken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden