Dierenambulance start campagne voor vervangen uitrusting


<p>Met goede vervoerskratten kunnen de gewonde dieren veilig en met niet te veel stress vervoerd worden.&nbsp;</p>

Met goede vervoerskratten kunnen de gewonde dieren veilig en met niet te veel stress vervoerd worden. 

(Foto: Dierenambulance Den Haag e.o. )

Dierenambulance start campagne voor vervangen uitrusting

  Nieuwsflits

Goed uitgerust op pad. Dat is een voorwaarde om dieren te kunnen helpen. Darvoor moet het juiste materiaal op tijd vervangen worden. En dat kost geld. Om dit te kunnen bekostigen is de Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. een campagne gestart.

Den Haag - Die campagne is nodig omdat de stichting de afgelopen twee jaar minder nalatenschappen en grote giften ontvangen. Ook de onzekerheden door Covid-19 zorgen voor minder inkomsten. Daarom start de dierenambulance nu een campagne om een groot deel van de ambulance-uitrusting te kunnen vernieuwen. Die vernieuwing is zo nu en dan nodig. De spullen en hulpmiddelen krijgen het dagelijks flink te verduren bij het verlenen van hulp aan en het vervoeren van gewonde dieren. “Wij rijden ongelooflijk veel ritten voor wilde dieren en huisdieren: jaarlijks ongeveer 18.000. Dat zijn er gemiddeld 50 per dag. In de drie drukste maanden in de zomer rijden we zelfs 70 ritten per dag. Ja, je kunt wel zeggen dat onze spullen goed gebruikt worden", legt Edwin de Pierre, afdelingshoofd van de ambulancedienst, uit.

Om alle dieren op een veilige manier, voor zowel dier als mens, te kunnen helpen is het van belang dat apparatuur goed werkt en dat de nodige hulpmiddelen beschikbaar zijn. De Pierre: “De dieren die wij helpen en ophalen worden liefdevol opgevangen en verzorgd door onze vrijwilligers en medewerkers. Voor zowel de dieren als voor onze ambulancechauffeurs is het belangrijk dat we daarbij veilig en prettig kunnen handelen. Daarnaast is het noodzakelijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Anders redden we het gewoonweg niet om gehoor te geven aan alle meldingen die bij ons binnen komen. Veilig, goed werkend en voldoende materiaal is van essentieel belang.” Het doel is om de vijf dierenambulances, de ‘strand- en duinwagen’ en de kleinere kattenauto uit te rusten met nieuwe chipreaders, slangenhaken, vervoerskratten en veiligheidshandschoenen. De Pierre: "Vooral de chipreaders zijn duur. Maar die zijn zo belangrijk! Veel huisdieren hebben een chip met een registratie van de gegevens van de eigenaar. Zo kunnen we de eigenaren opsporen en herenigen met hun huisdier. Aan slangenhaken denk je niet zo snel, maar het aantal slangen dat wij vangen stijgt ieder jaar. Slangenhaken zijn nodig om ze rustig en veilig te kunnen vangen. Dat voorkomt veel stress. De vervoerskratten spreken voor zich: we willen dieren zo veilig en comfortabel mogelijk vervoeren. En ten slotte de handschoenen, die zijn vooral voor de veiligheid van onze vrijwilligers en medewerkers. We halen veel katten op: zwerfkatten, verdwaalde katten, gewonde katten, kittens, verwilderde katten. Zij snappen lang niet altijd dat wij er zijn om hen te helpen.”

Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn heeft al 2500 euro toegezegd. Maar er is meer nodig. Voor wie wil helpen: https://dierenambulancedenhaag.nl/goeduitgerustopweg/

Van de redactie

'We willen de dieren op een veilige manier kunnen helpen'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden