HagaZiekenhuis sluit locatie aan de Sportlaan


<p>Het voormalig Rode Kruis ziekenhuis is niet langer in gebruik. Wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog onbekend.&nbsp;</p>

Het voormalig Rode Kruis ziekenhuis is niet langer in gebruik. Wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog onbekend. 

(Foto: HagaZiekenhuis)

HagaZiekenhuis sluit locatie aan de Sportlaan

  Nieuwsflits

Locatie Sportlaan van het HagaZiekenhuis, het voormalig Rode Kruis ziekenhuis, is nu definitief gesloten. Deze week zijn de laatste afdelingen overgegaan naar locatie Leyweg. Het HagaZiekenhuis heeft nu nog maar één vestiging, aan het Els Borst-Eilersplein in de wijk Leyenburg.

Den Haag - Al sinds 2017 was het ziekenhuis aan de Sportlaan ‘s avonds en in het weekend dicht. In de afgelopen jaren verhuisden al veel afdelingen van de Sportlaan naar de locatie aan de Leyweg. Ook het OK-complex dicht. Hierdoor concentreerde het ziekenhuis alle hoogcomplexe zorg op één locatie (Leyweg).

De laatste nog operationele afdelingen op locatie Sportlaan sloten op 29 december hun deuren. De kaakchirurgie, bijzondere tandheelkunde en plastische chirurgie ontvangen hun patiënten voortaan in de geheel vernieuwde vierde verdieping van het gebouw aan het Els Borst-Eilersplein. Voor alle patiënten van het HagaZiekenhuis geldt dat zij voortaan terecht kunnen aan het Els Borst-Eilersplein.

Wat er gaat gebeuren met het gebouw aan de Sportlaan is nog onbekend. Hierover vindt overleg plaats met de gemeente. Begin 2021 start de technische dienst met de ontmanteling van de technische voorzieningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden