Extra subsidie voor kunst- en cultuurverenigingen


<p>CultuurSchakel presenteert Haags talent tijdens het Uit festival.</p>

CultuurSchakel presenteert Haags talent tijdens het Uit festival.

(Foto: Jurriaan Brobbel)

Extra subsidie voor kunst- en cultuurverenigingen

  Nieuwsflits

Vereniging op het gebied van kunst en cultuur kunnen voor financiële ondersteuning aankloppen bij CultuurSchakel. Deze organisatie stelt eenmalig 100.000 euro beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor extra gemaakte kosten of weggevallen inkomsten in de periode van 13 maart tot en met 31 december.

Den Haag - Veel verenigingen en stichtingen hebben tijdens de coronacrisis veel moeite om het hoofd boven water te houden. Veel organisaties hebben hiervoor extra kosten moeten maken. Met de Compensatieregeling Corona Vrijetijdskunst wil CultuurSchakel deze verenigingen en stichtingen financieel ondersteunen, zodat zij kunnen blijven voortbestaan.

Ze kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor extra kosten repetitieruimten door de coronamaatregelen, zoals extra of andere ruimte. Ook materiële kosten zoals aanschaf van plexiglas vallen onder de regeling. Net als het wegvallen van begrote inkomsten, zoals contributie of optredens

Per organisatie kan er met een online formulier één aanvraag gedaan worden voor een bedrag van maximaal € 1.500,-. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 15 december, of tot het budget verdeeld is. Meer informatie en het formulier is te vinden op cultuurschakel.nl/coronasubsidie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden