Haagse Woonprijs 2020 naar Caland Dock van NU


<p>Michel Zaadhof, Nu Projectontwikkeling, Hans Borsje, voorzitter Stichting Wonen in Den Haag en architect van Calland Dock Marcel Kampman. </p>

Michel Zaadhof, Nu Projectontwikkeling, Hans Borsje, voorzitter Stichting Wonen in Den Haag en architect van Calland Dock Marcel Kampman.

(Foto: pr)

Haagse Woonprijs 2020 naar Caland Dock van NU

  Nieuwsflits

Het Project Caland Dock van NU Projectontwikkeling in Den Haag is de winnaar van de Haagse Woonprijs. De prijs is donderdag 19 november uitgereikt door de Haagse wethouder Wonen, Wijken en Welzijn Martijn Balster tijdens het symposium Den Haag Zuidwest - Samen verder.. 

Den Haag - De Haagse Woonprijs is dit jaar in het leven geroepen door de Stichting Wonen in Den Haag. De Haagse Woonprijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. 

Het winnende project Caland Dock kent een breed en ook betaalbaar woningaanbod. Het stedenbouwkundig concept van stevige oplopende blokken dwars op het water in een hoge dichtheid werkt goed, zowel aan de waterkant als aan de straatkant, oordeelde de jury die ook waardering heeft voor de collectieve daktuinen. Het project betekent een belangrijke stap voor de stad in de ontwikkeling van een kwetsbaar gebied tot een aantrekkelijk woongebied op een centrale stedelijke locatie. 

Michel Zaadhof nam namens NU Projectontwikkeling de prijs in ontvangst. De prijs is een papieren kunstwerk waarin de Haagse kunstenares Vera van Wolferen op bijzondere wijze een aantal Haagse iconische gebouwen heeft verwerkt.

Naast de uiteindelijke winnaar Caland Dock waren nog vier projecten genomineerd: Nieuw Kijkduin van FRED Real Estate Developers; Julia’s Park van Zinc Real Estate; De Binck van Local, VORM en BPD en Quattro, Vita, Casa en Sala van WOM Den Haag Zuidwest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden