Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs


<p>De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden oud-scheidsrechter John Blankenstein. Hij kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid.</p>

De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden oud-scheidsrechter John Blankenstein. Hij kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid.

(Foto: gemeente Den Haag)

Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs

  Nieuwsflits

De gemeente Den Haag reikt in december de John Blankensteinprijs 2020 uit. Dit is de jaarlijkse Haagse lhbti-emancipatieprijs. Tot 24 november kunnen personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven worden voorgedragen.

Den Haag - Met de jaarlijkse uitreiking laat de gemeente het belang van het bespreekbaar maken èn houden van het thema LHBTI zien en wordt aan lhbti-initiatieven een podium gegeven. Iedereen die daaraan bijdraagt, komt voor de prijs in aanmerking. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden. De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de lhbti's in de sportwereld en samenleving. Personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Voorwaarde is wel dat ze met Den Haag te maken hebben. Voordrachten kunnen worden gestuurd naar evenementen@cochaaglanden.nl. De sluitingsdatum is 24 november. De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 17 december. De winnaar ontvangt €2.500,- Het prijzengeld dient ten goede te komen aan de bevordering van lhbti-emancipatie. Bovendien is de winnaar een jaar lang ‘ambassadeur' van de prijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden