<p>In het kader van de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit werd in maart voor het Haagse stadhuis de regenboogvlag gehesen. Dit keer wordt stilgestaan bij geweld tegen transgenders&nbsp;</p>

In het kader van de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit werd in maart voor het Haagse stadhuis de regenboogvlag gehesen. Dit keer wordt stilgestaan bij geweld tegen transgenders 

(Foto: indebuurt.nl)

Den Haag staat stil bij geweld tegen transgenders

  Nieuwsflits

Op de Transgender Gedenkdag, vrijdag 20 november, wordt jaarlijks stilgestaan bij de honderden trans- en genderdiverse personen die dat jaar overal ter wereld door geweld om het leven zijn gekomen. Ook Den Haag herdenkt vandaag alle slachtoffers van de afgelopen twaalf maanden: 350 in totaal. Dit gebeurt door het hijsen van de regenboogvlag voor het Haagse stadhuis.

Den Haag - Dagelijks hebben mensen die niet voldoen aan de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie. Ook in Nederland worden trans personen vaker mishandeld of bedreigd. Wereldwijd zijn het afgelopen jaar 350 trans personen slachtoffer geworden van dodelijk geweld. 98% was trans vrouw; 62% was sekswerkers ;38% is op straat vermoord en 22% thuis; de gemiddelde leeftijd is 31 jaar en de jongste was 15 jaar oud;vrouwen van kleur zijn het vaakst slachtoffer van dodelijk geweld;82% woonde in Centraal- en Zuid-Amerika; 43% komt uit Brazilië.

“Net als iedereen hebben trans personen behoefte aan ruimte en begrip voor eigenheid. Helaas hebben we nog veel werk te verzetten om het gevoel van veiligheid en acceptatie te bereiken”, aldus de Haagse wethouder Bert van Alphen. 

Door vrijdag 20 november om 9.00 uur de regenboogvlag voor het Haagse stadhuis te hijsen, vraagt de wethouder aandacht voor transfobie, de verschillen in genderidentiteit, de emancipatie van trans personen en toont de gemeente zich solidair met de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit gebeurt ook door middel van een postercampagne. De posters zijn een initiatief van Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden