Foto:

Kees van Kooten wordt geëerd met muurtekst in Escamp

  Nieuwsflits

Stadsdeel Escamp is binnenkort weer een muurtekst rijker. Vanaf 19 november is er een muurtekst van Kees van Kooten te bewonderen op de Leyweg, hoek Gramsbergenlaan. 

Den Haag - Het mooie hieraan is niet alleen de schoonheid van de tekst, maar ook het feit dat Kees van Kooten is geboren om de hoek van de plek, namelijk in de Vreeswijkstraat. Hij wordt binnenkort 80, en is hiermee de vierde buurtbewoner die geëerd wordt met een tekst. Q65, Golden Earring en de Tielman Brothers gingen hem.

Gekozen is voor een tekst uit zijn bundel Haikoots, een verzameling gedichten op basis van Haiku pricipes. De muurtekst is wederom een initiatief van buurtbewoner en beeldend kunstenaar Henk Augustijn, en wordt geschilderd door Ringo Mollinger.

Vanwege corona vindt er geen evenement plaats rond de onthulling, als vervanging is er wel een facebook pagina “Muurkoot” met bijdragen van stadsdichter Victor Meijer, stadsdeel directeur Harm Benthem en meer.. Ook zal er een presentatie van het werk van Kees van Kooten plaatsvinden in de Bibliotheek Escamp zodra die weer open mag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden