<p>Ook de inrichting volgens de nieuwe 1,5 meter norm, zoals hier in museum Panorama Mesdag,&nbsp; kost de musea geld.</p>

Ook de inrichting volgens de nieuwe 1,5 meter norm, zoals hier in museum Panorama Mesdag,  kost de musea geld.

(Foto: Museum Panorama Mesdag)

Panorama Mesdag krijgt subsidie voor aanpassing naar 1,5 meter norm

  Nieuwsflits

Musea hebben momenteel minder inkomsten door een dalend bezoekersaantal als gevolg van de coronamaatregelen. Daarnaast moeten de zalen opnieuw worden ingericht en activiteiten worden aangepast volgens de nieuwe 1,5 meter norm. Ook dat kost geld. Directeur Minke Schat van museum Panorama Mesdag is dan ook blij met de eenmalige subsidie van 80.000 euro van Kickstart Cultuurfonds.

Den Haag - Met deze eenmalige bijdrage kunnen educatieactiviteiten, tentoonstellingen en bijbehorende publieksbegeleiding worden aangepast aan 1,5 meter norm. Minke Schat: "De crisis raakt ons als particuliere instelling, zonder structurele subsidies, extra hard. Als museum willen we met het erfgoed van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, ook in deze taaie tijden, een breed en divers publiek blijven inspireren. Buitengewoon dankbaar zijn we voor de steun vanuit het Kickstart Cultuurfonds die dit mede mogelijk maakt."

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden