<p>Leerlingen van het Johan de Witt gingen woensdag een stukje fietsen onder begeleiding van wethouder Robert van Asten (mobiliteit)</p>

Leerlingen van het Johan de Witt gingen woensdag een stukje fietsen onder begeleiding van wethouder Robert van Asten (mobiliteit)

(Foto: VALERIE KUYPERS)

Gemeente Den Haag wil jongeren aan het fietsen krijgen

  Nieuwsflits

De gemeente Den Haag wil alle Haagse jongeren laten zien hoe fijn het is om je met de fiets te verplaatsen. Het is snel en ook nog eens gezond. Wethouder Robert van Asten (mobiliteit) en Leo Bekker, regiomanager bij de ANWB, gaven woensdag 28 oktober het goede voorbeeld. Samen met leerlingen van het Johan de Witt gingen ze een stukje fietsen.

Den Haag - Niet elk Haags kind leert van huis uit fietsen. Met name onder nieuwkomers is het gebruik van de fiets niet vanzelfsprekend. Om het fietsen onder jongeren te stimuleren heeft de gemeente Den Haag onder meer het lesprogramma Biking2Skool ontwikkeld. 700 Haagse jongeren worden hierbij uitgedaagd om 30 schooldagen lang iedere dag met de fiets naar school te komen. Als tegenprestatie ontvangen zij een kilometervergoeding die naar een goed doel gaat. Hoe vaker zij de fiets pakken, hoe meer geld zij ophalen voor het goede doel. Op deze manier leren jongeren ongemerkt hoe gemakkelijk de fiets in Den Haag eigenlijk is.

Bovendien is het nu door de coronamaatregelen extra belangrijk dat jongeren zo veel mogelijk de fiets pakken om zo het openbaar vervoer te ontlasten.

Biking2Skool is al meer dan 10 jaar actief en laat zien dat leerlingen door het programma ook echt meer gaan fietsen. Samen met de ANWB werkt de gemeente Den Haag eraan om fietsten beschikbaar te stellen voor voor kinderen en jongeren die meedoen aan Biking2Skool en die nog geen fiets hebben. ANWB-leden doneren hun niet meer gebruikte kinderfietsen. De ANWB haalt deze fietsen op en laat ze repareren bij Stichting Leren Doen. Daarna worden ze verdeeld onder Haagse jongeren die nu meedoen aan Biking2Skool.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden