<p>Wethouder Robert van Asten onthult het bord dat aangeeft dat er wordt gewerkt aan het vergroten van de veiligheid van de fietser.</p>

Wethouder Robert van Asten onthult het bord dat aangeeft dat er wordt gewerkt aan het vergroten van de veiligheid van de fietser.

(Foto: Frank Jansen)

Bord laat zien dat fietser voor goed doel omrijdt

  Nieuwsflits

Met je fiets om moeten rijden is bijzonder irritant. Het helpt als je weet waarom de straat openligt. Misschien is het wel om de fietsroute veiliger te maken. De gemeente maakt dit voortaan kenbaar via speciale borden. De eerste werd vandaag bij het Valkenbosplein onthuld door wethouder Robert van Asten (mobiliteit).

Den Haag - Op het Valkenbosplein wordt momenteel gewerkt aan het breder maken van de fietspaden. Ook bij de verkeerslichten komt meer ruimte voor de fietsers. Het werk is onderdeel van de aanpak van de gemeente van fietsknelpunten in de stad. Tegels worden vervangen door rood asfalt en er komt bij gevaarlijke kruispunten meer ruimte voor de fietsers. Zo kunnen ze veiliger oversteken. Die werkzaamheden zorgen echter tijdelijk voor extra ongemak. De zogenoemde Fiets Verbeter Punt borden geven aan waarom dat is. Ze worden neergezet bij straten en pleinen waar de gemeente mee aan de slag gaat. Wethouder Van Asten: "Zo kunnen fietsers in één oogopslag zien waar er voor hen gewerkt wordt en begrijpen ze beter waarom ze tijdelijk moeten omrijden.” Er rouleren tien borden in de stad die fietsverbeterpunten aangeven, gemaakt van milieuvriendelijk bamboe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden