Foto:

Haag Wonen verkoopt zorgwoningen in Haagse Rivierenbuurt

  Nieuwsflits

Haag Wonen heeft 30 zorgwoningen voor geriatrische patiënten, 2 kinderdagverblijven, 2 bedrijfsruimten met zorgbestemming en 16 bijbehorende parkeerplaatsen in Den Haag verkocht. Het zorgvastgoed is onderdeel van complex Eden in de Haagse Rivierenbuurt. Haag Wonen gaat de opbrengst gebruiken voor nieuwbouw, woningverbetering en verduurzaming. 

Den Haag - Binnen het complex bevinden zich ook 49 sociale huurwoningen. Die blijven eigendom van Haag Wonen. De koper is Achmea Dutch Health Care Property Fund. Capital Value begeleidde Haag Wonen bij de verkoop. 

Haag Wonen heeft bewust gekozen voor een koper die zich specifiek op zorgvastgoed richt. De intramurale zorgwoningen, bestemd voor geriatrische patiënten, liggen op de eerste en tweede verdieping van het complex. Op de begane grond bevinden zich 2 kinderdagverblijven in combinatie met onderwijs-, medische en welzijnsvoorzieningen en 2 bedrijfsruimten. Kinderdagverblijf DAK (locatie KIM), antroposofisch kinderdagverblijf Lievegoed (locatie Marjatta) en HWWZ (locatie De Stromenhof) zijn de huurders van het verkochte zorgvastgoed.

Investeren

Ria Koppen, financieel bestuurder Haag Wonen: “Wij richten ons op sociale huurwoningen. Het verkochte (zorg)vastgoed past niet in de huidige portefeuillestrategie van Haag Wonen. We zijn blij dat we het kunnen overdragen aan een professionele nieuwe eigenaar die gespecialiseerd is in zorgvastgoed. De opgave is groot in Den Haag, de wachtlijsten zijn lang. Als partner in de stad kan Haag Wonen dit geld daarom goed gebruiken om te investeren in nieuwbouw, woningverbetering en verduurzaming.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden