Foto: Pixabay

Eerste Covid-19 sneltestpunt in Den Haag gaat deze week open

  Nieuwsflits

Het eerste Covid-19 sneltestpunt in Den Haag voor ondernemers en hun personeel gaat woensdag 21 oktober open. Binnen 15 minuten weten zij of ze besmet zijn of niet.

Den Haag - Het sneltestpunt in Den Haag is bij het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade aan de Van Stolkweg. Hier heeft men binnen 15 minuten de testuitslag. Dit voorkomt een hoop stress, vertelt initiatiefnemer Marja Hillebrand. “Uitval van personeel wegens verdenking van een coronabesmetting of preventieve quarantaine is een groot probleem voor werkgevers. Niet alleen logistiek, maar ook financieel. Of je nu een groot bedrijf met veel personeel, een scholengemeenschap of kinderopvang runt, of als zzp’er van je eigen gezondheid afhankelijk bent voor je boterham.”

Hillebrand is zelf eigenaar van twee bedrijven die zwaar getroffen worden door de crisis. “Ik kon niet langer lijdzaam toekijken hoe dit probleem steeds grotere vormen begon aan te nemen. Ik moest íets doen.” Samen met haar partner Michaël Naulais startte ze een samenwerking met huisartsenlaboratorium SALT. 

Het testpunt maakt gebruik van door de WHO gevalideerde sneltesten, afgenomen en geanalyseerd door gecertificeerde zorgverleners. Alle positieve gevallen worden dagelijks gemeld bij de GGD. Afspraken worden ingepland via www.covidsneltestpunt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden