<p>Mini-expositie op het Stuyvesantplein over de werkzaamheden en herinrichting van straten en plein in Bezuidenhout. (Foto: Henri&euml;tte Guest)</p>

Mini-expositie op het Stuyvesantplein over de werkzaamheden en herinrichting van straten en plein in Bezuidenhout. (Foto: Henriëtte Guest)

(Foto: Henriette Guest)

Opknapbeurt Bezuidenhout-Oost gaat laatste fase in

  Nieuwsflits

Er is de afgelopen maanden hard doorgewerkt om Bezuidenhout-Oost op te knappen. Een groot deel van de wijk is inmiddels klaar.

Den Haag - De parkeerplaatsen zijn aangepast, de riolering is vervangen en de pleintjes zijn vergroend. Een langgekoesterde wens van het wijkberaad, de winkeliers en de bewoners. Ze konden vooraf hun wensen kenbaar maken. Om deze stap te markeren, is op het Stuyvesantplein een fototentoonstelling geplaatst. Deze blijft tot eind oktober staan. Wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte) is tevreden over het resultaat. "Sommige pleintjes hebben een ware metamorfose ondergaan en veel bewoners hebben de mouwen opgestroopt om meer dan 100 geveltuintjes aan te leggen. Die grote betrokkenheid waardeer ik enorm.”
De gemeente gaat nu aan de slag met de laatste fase van de herinrichting. Het gaat om het gedeelte tussen de Bezuidenhoutseweg, Laan van Nieuw Oost-Indië, Juliana van Stolbergstraat en de Sillestraat. De gemeente denkt begin december het definitief ontwerp te kunnen presenteren aan de omgeving, zodat in 2021 gestart kan worden met de werkzaamheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden