Foto: indebuurt.nl

Humanity House sluit definitief de deuren

  Nieuwsflits

Den Haag - Humanity House sluit per 1 november de deuren. De coronacrisis heeft het museum hard geraakt; vanaf maart zijn de inkomsten uit bezoek en verhuur nagenoeg volledig weggevallen. Ook bedeelde het stadsbestuur in het Kunstenplan 2021-2024 Humanity House geen subsidie meer toe. Hierdoor is er op dit moment te weinig zicht op perspectief om het museum open te houden.

Hanneke Propitius, directeur Humanity House: “Het is ongelofelijk jammer dat in deze tijd van polarisatie en in de stad van Vrede en Recht geen ruimte is voor een plek als Humanity House.”

Het museum maakt complexe thema’s rond vrede en conflict inzichtelijk en invoelbaar. Met bijzondere exposities en publieksevenementen was Humanity House de afgelopen tien jaar een podium voor honderden verhalen, gesprekken en ontmoetingen over wat het betekent om te moeten vluchten en ontheemd te zijn. Zo’n 214.000 mensen bezochten sinds de oprichting het museum, waaronder 114.000 scholieren en studenten. Ook organiseerde Humanity House in samenwerking met verschillende partners educatieprogramma’s, evenementen en tentoonstellingen buiten het museum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden