Foto:

Festival De Betovering gaat niet door

  Nieuwsflits

Festival De Betovering gaat deze herfstvakantie niet door. Het internationaal kunstfestival voor de jeugd heeft deze beslissing moeten nemen na de coronamaatregelen die in de persconferentie van 13 oktober bekend zijn gemaakt. De nieuwe regels hebben meer impact voor het festival dan eerder was voorzien. 

Den Haag - De Betovering was dit jaar al teruggebracht tot een veilige versie, ook voor maximaal 30 bezoekers per activiteit. Echter, met de opdracht om geen theaterfestivals te organiseren, niet de randen van de maatregelen op te zoeken én verkeersbewegingen plus sociale contacten nog meer te beperken vindt de organisatie het niet verantwoord om mensen te activeren om in één week naar 500 activiteiten te gaan. Het annuleren van de festival is daarmee onvermijdelijk. 

De organisatie laat weten dit besluit met veel pijn in het hart te hebben genomen. ‘Voor het eerst in het bestaan van De Betovering gaat het festival niet door. En juist in deze tijd wil het festival kinderen uitnodigen om hun fantasie te gebruiken als antwoord op alle beperkingen en onzekerheden van deze tijd.’

Culturele instellingen hebben binnen de nieuwe maatregelen individueel wél nog enige ruimte voor activiteiten. Enkele locaties nemen zelfstandig een of enkele programmaonderdelen van het festival over.

Kinderen worden uitgenodigd om op vrijdag 16 oktober samen nog een groot gebaar te maken. Om thuis, in de woonkamer samen met álle Haagse kinderen de stad vanuit thuis te betoveren door zo uitbundig mogelijk mee te zingen en mee te dansen als maar kan met het vrolijke lied ‘Kom uit je Bubbel’ en. Het lied is te vinden op https://debetovering.nl/kom-uit-je-bubbel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden