<p>Om het voortbestaan van de stadstuin te vieren schonk Partij voor de Dieren een Japanse notenboom aan Stadsoase Spinozahof.</p>

Om het voortbestaan van de stadstuin te vieren schonk Partij voor de Dieren een Japanse notenboom aan Stadsoase Spinozahof.

(Foto: PvdD)

PvdD schenkt bijzondere boom aan stadstuin

  Nieuwsflits

Stadsoase Spinozahof in het hart van Den Haag mag nog minstens vijf jaar blijven bestaan. Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, Robert Barker, plantte er onlangs een Japanse notenboom.

Den Haag - In de afgelopen jaren is een verwaarloosd stukje bouwgrond in het centrum omgetoverd tot een groene tuin: Stadsoase Spinozahof. Er wordt niet alleen groente verbouwd, er is ook ruimte voor het geven van workshops. Het was lange tijd niet zeker of de tuin wel zou mogen blijven bestaan. Begin dit jaar zijn echter afspraken gemaakt tussen de stichting die de stadstuin beheert en de eigenaar van het terrein, woningcorporatie Staedion. De tuin mag nog minimaal vijf jaar blijven bestaan. Robert Barker is blij met deze uitkomst. "Groen is heel belangrijk in de stad, ook voor mensen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat er plekken zijn waar mensen, op een veilige manier, met elkaar in contact kunnen komen.” Om het voortbestaan te vieren heeft Barker een Japanse notenboom of Ginkgo in de tuin geplant. "De Ginkgo is eigenlijk een levend fossiel, de laatste overlevende van een hele oude plantenfamilie. Van de bladeren kun je lekkere thee maken. Hopelijk kan deze boom hier heel oud worden.”


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden