<p>De huisjes op het strand in Kijkduin zouden er volgens de gemaakte afspraken in het Kustpact niet mogen staan. Toch lopen er momenteel twee aanvragen voor permanente vergunningen.&nbsp;</p>

De huisjes op het strand in Kijkduin zouden er volgens de gemaakte afspraken in het Kustpact niet mogen staan. Toch lopen er momenteel twee aanvragen voor permanente vergunningen. 

(Foto: De Posthoorn)

Partijen willen opheldering over plannen kustbebouwing

  Nieuwsflits

De statenfracties van Partij voor de Dieren, PvdA en GroenLinks willen opheldering van de provincie Zuid-Holland over plannen voor kustbebouwing. Aanleiding is een brandbrief die natuur- en milieuorganisaties in september aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken stuurden.

Den Haag - De organisaties verwijzen in hun brief naar het Kustpact. Hierin staat beschreven waar wel, waar geen, en waar onder voorwaarden ruimte is voor (recreatieve) bebouwing langs de kust. Ze vrezen echter dat partners in het Kustpact toch ruimte geven aan ongewenste bouwontwikkelingen. Provincie Zuid-Holland is één van die partners. In deze provincie zijn de opwaardering en uitbreiding van het Badcentrum Langevelderslag in Noordwijk en de veertig houten huisjes op het strand van Kijkduin in strijd met de gemaakte afspraken. Willem Minderhout, statenlid PvdA: “De uitbreiding in Noordwijk is gelegen in het Natura2000-gebied “Kennemerland Zuid”. Anneloes van Hunnik, fractievoorzitter van voor GroenLinks: “De strandhuisjes in Den Haag liggen deels binnen Natuurnetwerk Nederland-gebied. Momenteel lopen er hier twee aanvragen voor een permanente vergunning.” De partijen willen weten hoe dit te rijmen valt met de gemaakte afspraken. Ze hebben hierover gezamenlijk schriftelijke vragen ingediend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden