Foto:

CoronaMelder-app is af en kan geïnstalleerd worden

  Nieuwsflits

Vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet.

Den Haag - De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app weet niet wie of waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. De basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen, blijven dus belangrijk!

CoronaMelder is te vinden in de App Store en de Google Play Store. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Hulp nodig bij het installeren? Veel bibliotheken kunnen hierbij helpen. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden