<p>Het A Team presenteerde zich op de Dag tegen Eenzaamheid onder jongeren. Het team wil jongeren met elkaar in contact brengen en het onderwerp bespreekbaar maken. (Foto: Moudy de Jong)</p>

Het A Team presenteerde zich op de Dag tegen Eenzaamheid onder jongeren. Het team wil jongeren met elkaar in contact brengen en het onderwerp bespreekbaar maken. (Foto: Moudy de Jong)

(Foto: Moudy de Jong)

Het A Team gaat eenzaamheid onder jongeren te lijf

  Nieuwsflits

Ze noemen zich ‘Het A Team’. Zes jongeren uit Den Haag gaan zich onder deze noemer sterk maken om eenzaamheid onder jongeren te lijf te gaan.

Den Haag - Op de Dag tegen Eenzaamheid onder jongeren presenteerden Alexandra, Justine, Suze, Robert, Myrthe en Noah de nieuwe website van hun campagne: www.hetateam.nu. Hierop leggen ze uit waarom hun initiatief hard nodig is. ‘Eenzaamheid is zeker voor jongeren vaak een lastig onderwerp om over te praten. Het A Team wil deze eenzaamheid in Den Haag te lijf gaan en het taboe erop doorbreken. Wij gunnen iedereen een luisterend oor, zodat je de kans hebt om open en eerlijk over je gevoelens en zorgen te praten zonder veroordeeld te worden.’
Het idee voor Het A Team is ontstaan vanuit de Jongerenraad van de Rabobank Regio Den Haag. De jongeren krijgen steun van het OpenJeHart Aandachtcentrum.
Het A Team gaat op zoek naar jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar die zich eenzaam voelen. Ook vragen ze jongeren om als vrijwilliger het team te versterken, zodat er een grote schil van deelnemers komt die kunnen worden gekoppeld aan hun leeftijdsgenoten. De groep is ook te vinden op de sociale media. Wie contact wil kan bellen naar tel. 085-0862677.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden