<p>Wethouder Robert van Asten verricht de opening.&nbsp;</p>

Wethouder Robert van Asten verricht de opening. 

(Foto: Martijn Beekman)

Fietsenstalling Noordeinde feestelijk geopend

  Nieuwsflits

Wethouder Robert van Asten (mobiliteit) heeft maandag 21 september de nieuwe fietsenstalling op het Noordeinde feestelijk geopend. Maar liefst 120 fietsen kunnen hier gratis gestald worden.

Den Haag - De fietsparkeerdruk is erg hoog in deze winkelstraat in het centrum van Den Haag, de smalle trottoirs worden geblokkeerd door fietsen. Van Asten: “Ik ben erg blij met de komst van de stalling Noordeinde. Met de komst van deze stalling en vorig jaar al de stalling op de Denneweg, is binnenstad Noord voorzien van voldoende plek om je fiets veilig en droog te stallen. Waar je ook in het centrum van Den Haag fietst, er is altijd binnen een straal van om en nabij 200 meter een bewaakte fietsenstalling.”

De stalling ziet er binnen bijzonder uit. Kunstenaar Gino Bud Hoiting heeft namelijk de binnenkant van de stalling verfraaid met lijntekeningen met herkenbare Haagse stadsgezichten. Biesieklette verzorgt de exploitatie en het beheer. De openingstijden zijn: maandag tot en met zondag van 7.30 tot 1.30 uur.

Er is 24/7 camerabewaking en daarnaast is er van 22.00 uuur tot sluitingstijd (1.30 uur) een beheerder aanwezig. Bezoekers kunnen naar binnen met de ‘Bikey’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden