<p>Wethouder Robert van Asten bezocht de verkeersdag en werd aan het handje meegenomen over het zebrapad.</p>

Wethouder Robert van Asten bezocht de verkeersdag en werd aan het handje meegenomen over het zebrapad.

(Foto: Henriëtte Guest)

Kleinsten leren oversteken tijdens eerste Haagse Verkeersdag

  Nieuwsflits

Wethouder Robert van Asten (mobiliteit) is niet elke dag in de buurt als je moet oversteken. En dus is het zaak dat peuters en kleuters dit snel zelf onder de knie krijgen. Dat gebeurde verleden week tijdens de eerste Haagse Verkeersdag op het schoolplein van het Dakotatheater in Den Haag Zuidwest.

Den Haag - Ook de allerkleinsten deden mee aan de verkeersdag voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Ruim 70 peuters en kleuters maakten op een leuke en veilige manier kennis met verkeer en hoe ze daarin veilig kunnen deelnemen. Gemeente Den Haag en Leer in het Verkeer organiseerden samen de Haagse Verkeersdag. De dag is bedoeld voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en bewoners en kinderen uit de wijk. Het bevorderen en stimuleren van de verkeersveiligheid onder kinderen en ook jonge kinderen is een belangrijk uitgangspunt voor de gemeente Den Haag. De Verkeersdag viel in de schoolbrengweek (14 t/m18 september) die in het teken staat van kinderen laten lopen en fietsen naar school.
“De kinderen worden enthousiast gemaakt om te gaan fietsen. Dat is belangrijk, omdat kinderen die naar school lopen of fietsen de verkeersregels eerder begrijpen en ze ook veiliger toepassen”, aldus wethouder Robert van Asten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden