<p>Als winnaar ontving Jala een geldprijs. Ook mag ze een keer optreden in de kleine zaal van het Concertgebouw&nbsp;</p>

Als winnaar ontving Jala een geldprijs. Ook mag ze een keer optreden in de kleine zaal van het Concertgebouw 

(Foto: Eduardus Lee)

Haagse tiener wint Koninklijke Concertgebouw Concours 2020

  Nieuwsflits

De 12-jarige Haagse tiener Jala Heywood heeft dit weekend in Amsterdam het Koninklijk Concertgebouw Concours 2020 voor muzikaal talent van 9 tot en met 14 jaar gewonnen.

Den Haag - Jala ontving uit handen van juryvoorzitter Vincent de Kort de trofee en een geldbedrag van 1000 euro ten behoeve van haar muzikale ontwikkeling. De jury noemt Jala ‘Een muzikaal talent, een podiumdier met een prachtige stem!’ De jury vond haar optreden erg muzikaal en was in het bijzonder onder de indruk van haar unieke stemgeluid. Jala zal als onderdeel van de prijs in seizoen 2020-2021 optreden tijdens een Lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. 

Jala was negen toen ze begon met contrabas. “Ik heb aangebeld bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gevraagd of ik contrabas-les mocht volgen. Ik mocht na drie maanden terugkomen en lessen volgen. Ik studeer daar nog steeds. Ik speel meestal jazz en klassieke muziek.” Een andere grote passie van Jala is zingen. De Haagse tiener houdt heel erg van optreden. Ze heeft meegedaan met het concours voor de ervaring en omdat ze Het Concertgebouw een heel mooi gebouw vindt. “Ik heb ooit Wynton Marsalis hier zien spelen. Toen raakte ik geïnspireerd en wist ik: ik wil muziek maken, zingen en optreden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden