<p>Algemeen directeur Tom de Smet is blij dat het museum opengaat voor het publiek.&nbsp; (Foto: Pascale van Reijn)</p>

Algemeen directeur Tom de Smet is blij dat het museum opengaat voor het publiek.  (Foto: Pascale van Reijn)

(Foto: )

Museum Beeld en geluid opent deze week de deuren

  Nieuwsflits

Wethouder Robert van Asten opent donderdag 17 september het Mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. De feestelijke opening is online te volgen van 16.00 uur tot 16.30 uur via denhaag.beeldengeluid.nl.

Den Haag - Sinds vorig jaar juli heeft het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ook een vestiging in Den Haag. De vaste tentoonstelling in het museum aan de Zeestraat gaat over het krachtenspel tussen journalistiek, macht en maatschappij. Bezoekers ervaren welke keuzes in (nieuws) media gemaakt worden. Daarbij gaan ze ook zelf aan de slag, ondere andere met het zelf maken van krantenkoppen en het geven van een persconferentie als politicus. Eén verdieping is geheel gewijd aan Den Haag. Hagenaars en Hagenezen komen aan het woord en te zien is hoe zij en hun stad in de media komen.

Algemeen directeur Tom De Smet, algemeen directeur is blij dat het museum nu opengaat voor het publiek. "De thema’s die we behandelen, zoals fake news, framing, activisme en burgerjournalistiek zijn enorm actueel. Het is goed dat we deze onderwerpen hier kunnen behandelen.”

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is in het museum een speciale kinderroute.

Adres: Zeestraat 82, Den Haag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden