<p>Richard de Mos bracht op uitnodiging van de ondernemers een bezoek aan het afgesloten Prins Willemplein in Scheveningen.&nbsp;</p>

Richard de Mos bracht op uitnodiging van de ondernemers een bezoek aan het afgesloten Prins Willemplein in Scheveningen. 

(Foto: Hart voor Den Haag)

Hart voor Den Haag wil compensatie voor ondernemers van afgesloten plein

  Nieuwsflits

Het Prins Willemplein in Scheveningen wordt momenteel opgeknapt. Hiervoor is het plein volledig afgesloten. De winkels op het plein zijn tijdens de werkzaamheden dan ook onbereikbaar. De ondernemers zijn volgens Hart voor Den Haag woest. De partij pleit dan ook voor compensatie. 

Den Haag - Woedend zijn ze, de ondernemers aan het Prins Willemplein op Scheveningen. Zonder overleg vooraf over de opknapbeurt, zijn beide toegangswegen van het plein volledig afgesloten voor het verkeer. Hierdoor zijn ze onbereikbaar voor hun klanten. 

“De gemeente heeft nada nul afgestemd met de ondernemers, die het in deze coronacrisis al zo moeilijk hebben. Stoepen zijn deels of volledig weggehaald, terrassen moesten worden afgebroken, klanten moesten worden afgebeld en beide toegangswegen zijn, zonder overleg, afgesloten. Bovendien zullen er, terwijl er een chronisch tekort aan is, 21 parkeerplekken sneuvelen. Het stadsbestuur bewijst maar weer eens dat het niets op heeft met hardwerkende ondernemers”, aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos. Hij bracht deze week op uitnodiging van de ondernemers een bezoek aan het plein. 

De Mos pleit nu voor compensatie voor de maanden dat de ondernemers onbereikbaar zijn. “Hier hebben de ondernemers het volste recht op”, zegt de voorman van Hart voor Den Haag. “Zeker omdat zij door tekentafelambtenaren met een ondernemershart van een fruitvlieg, niet zijn meegenomen in de plannen. Waarom niet eerst de ene kant en dan de andere kant opknappen, zodat het plein bereikbaar was gebleven? Waarom geen overleg?”

De Mos zou na een financiële compenstatie graag zien dat het stadsbestuur de ondernemers ook in andere wensen tegemoet komt.  De Mos: “Zo willen de horecaondernemers van het plein een vast zomerterras op het plein en pleiten ze voor het toestaan van windschermen, zodat het vele zand kan worden tegengehouden. Daarnaast willen ze de garantie dat de 21 parkeerplaatsen behouden blijven, omdat er nu al nauwelijks plek zou zijn. Tenslotte pleiten ze voor snelheidsbeperkende maatregelen voor na de verbouwing. Kortom de gemeente heeft zat te bespreken met de nu ronduit ontevreden ondernemers”, stelt hij. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden