<p>Dr&eacute; Boidin van Staedion ontvangt uit handen van hoogheemraad Manita Koop het keurmerk.</p>

Dré Boidin van Staedion ontvangt uit handen van hoogheemraad Manita Koop het keurmerk.

(Foto: )

Staedion voor metamorfose tuin beloond met klimaatkeurmerk

  Nieuwsflits

Woningcoroporatie Staedion is voor de vergroening van een gemeenschappelijke tuin in Den Haag Zuidwest door het Hoogheemraadschap Delfland beloond met het Klimaatkrachtig Keurmerk. Door diverse aanpassingen kan het regenwater in de tuin nu beter worden opgevangen.

Den Haag - Het klimaat verandert en dat vergt aanpassingen van huizen, tuinen en gemeenschappelijke ruimtes. Om dit te stimuleren is het Hoogeemraadschap een stimuleringsregeling voor zogenaamde groenblauwe initiatieven gestart.
De binnentuin in de Rijnauwenstraat in Den Haag Zuidwest van woningcorporatie Staedion is al weer het duizendste project dat uit die regeling een financiële bijdrage ontvangt. De tuin onderging een ware metamorfose en veranderde van een kijktuin in een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. En dat niet alleen. Staedion zorgde er tevens voor dat regenwater beter kan worden opgeslagen in wadi’s – een soort wateropslag onder de grond. Dankzij halfverharde wandelpaden zakt regenwater beter de bodem in. Daarnaast is divers materiaal hergebruikt en is er ingezet op verschillende soorten planten, die bijvoorbeeld insecten aantrekken. "Bewoners kunnen nu genieten van een mooie groene ontmoetingstuin die ook de kans op wateroverlast bij hoosbuien verkleint", vertelt Dré Boidin, directeur onderhoud en vastgoed bij Staedion.

Onlangs ontving Boidin daarom uit handen van hoogheemraad Manita Koop bloemen én het Klimaatkrachtig Keurmerk. Koop: “Het is de eerste keer dat we het Klimaatkrachtig Keurmerk uitreiken. Staedion mag het keurmerk met trots dragen. En dat velen hun voorbeeld mogen volgen. Want samen maken we de woonomgeving van mensen mooier en beter bestand tegen de hoosbuien of lange periode van droogte.

Koop vertelt dat het aantal aanvragen voor een stimuleringsbijdrage storm loopt. "Veel inwoners en bedrijven zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om hun terrein groener te maken. Het zijn voor 80% particulieren, maar we ontvangen ook aanvragen van (grote) organisaties. Zoals nu van Staedion. We vinden het fantastisch dat zoveel mensen enthousiast zijn en hun tuin klimaatkrachtig maken. Als je weet hoe, is het aanpassen van je tuin best makkelijk. Wij helpen je graag op weg met tips, goede voorbeelden en een financieel duwtje in de rug”, zegt de hoogheemraad.
Voor handige tips en inspirerende voorbeelden en de stimuleringsregeling, kijk op de website www.klimaatkrachtig.nl.
        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden