<p>Gnawa muzikanten treden op tijdens het festival in Den Haag.(Foto: Edoardo Genova)</p>

Gnawa muzikanten treden op tijdens het festival in Den Haag.(Foto: Edoardo Genova)

(Foto: Edoardo Genova)

Gnawa Festival in teken van Marokkaanse cultuur

  Nieuwsflits

Den Haag staat van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september in het teken van het Gnawa Festival. De spirituele, trance opwekkende muziek uit Marokko zal op diverse locaties in de stad klinken.

Den Haag - Na twee succesvolle eerdere edities in de Haagse binnenstad slaan Multicultureel Jongerengeluid, Het Nationale Theater, Zuiderstrandtheater, PAARD, Korzo en ProJazz opnieuw de handen ineen voor een bijzondere derde editie van het Gnawa festival. “We hebben er dit jaar voor gekozen om Gnawa talent uit de Benelux uit te nodigen gecombineerd met livestreams vanuit Casablanca”, aldus festivaldirecteur Mustapha Barbouch.

Op vrijdag 11 september trapt het festival af met de voorstelling De Waterbruid van Het Nationale Theater. En in het PAARD speelt gitaarvirtuoos Kel Assouf. Op zaterdag 12 september zijn er onder andere concerten en voorstellingen op en rondom het Spuiplein. Op zondag 13 september is er nog een flamencoconcert in de Nieuwe Kerk en de jeugdvoorstelling Muziekkaravaan van Noord-Afrika in Theater aan het Spui. Barbouch: “Ik ben blij dat we met dit festival een mooi stukje Marokkaans erfgoed naar Den Haag kunnen halen." www.gnawafestival.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden