<p>Luca van der Waals begon al op haar vijfde met vioolspelen. Dit jaar won de Haagse tiener al verschillende prijzen.&nbsp;</p>

Luca van der Waals begon al op haar vijfde met vioolspelen. Dit jaar won de Haagse tiener al verschillende prijzen. 

(Foto: )

Haagse tieners in finale belangrijk muziekconcours

  Nieuwsflits

Jala Heywood (12 jaar) en Luca van der Waals (14 jaar) uit Den Haag staan in finale Koninklijk Concertgebouw Concours. Ze strijden samen met vijf andere jonge talenten om de prijzen.

Den Haag - Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt elk jaar georganiseerd voor jonge talenten in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. De winnaar mag optreden tijdens een lunchconcert in de Kleine Zaal en ontvangt duizend euro voor zijn of haar muzikale ontwikkeling. Het concours wordt ondersteund door de Van Den Broek Foundation.

De contrabassiste én zangeres Jala en de violiste Luca wisten in de digitale voorrondes de jury te imponeren. Jala was negen toen ze begon met contrabas. "Ik speel meestal jazz en klassieke muziek, maar heel af en toe ook reggae of gospel muziek." Ze studeert op twaalfjarige leeftijd reeds aan het Koninklijk Conservatorium. Luca van der Waals is al violist sinds de kleuterklas. Sinds 2016 gaat ze - naast de middelbare school - ook naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit jaar won Luca al verschillende prijzen waaronder de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. Luca speelde als 10-jarige al eens in het Concertgebouw. De finale is op zondag 20 september 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden