Huisarts Pieter Kersemakers in gesprek met de patiënt
Huisarts Pieter Kersemakers in gesprek met de patiënt (Foto: Arts en Zorg)

Patiënten van Arts en Zorg en SHG kunnen online medisch dossier inzien

  Ingezonden

Sinds enkele weken kunnen patiënten van de gezondheidscentra van Arts en Zorg en zorgaanbieder SHG eenvoudig online hun medisch dossier van de huisarts bekijken. Gewoon thuis via de eigen telefoon of computer, nadat zij veilig inloggen met DigiD.

Den Haag - Patiënten zien dan onder andere het advies van de huisarts, een lijst met hun medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek. Dit maakt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over de eigen gezondheid en om een keuze te maken over de behandeling.

Zowel patiënten als zorgverleners hebben hier goede eerste ervaringen mee. Huisarts Pieter Kersemakers vertelt enthousiast: “Door online inzage zijn patiënten steeds beter voorbereid en komen ze met duidelijke vragen op het spreekuur. Doordat er steeds meer medische gegevens online beschikbaar komen, krijgt een patiënt in de toekomst een steeds beter totaalbeeld van de eigen gezondheidssituatie”.

Wat zijn de voordelen van het online bekijken van het medisch dossier? Patiënten kunnen alle gegevens in een beveiligde omgeving bekijken, ze kunnen het advies van de huisarts thuis nog eens rustig doorlezen, de uitslagen van medische onderzoeken zijn eenvoudig in te zien en er is altijd een actueel overzicht van gebruikte medicijnen. 

Door in te loggen met DigiD zijn de medische gegevens goed beveiligd. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de patiënt en de medewerkers op het gezondheidscentrum. Arts en Zorg en SHG wijzen hun patiënten er wel op voorzichtig te zijn met het delen van medische gegevens met anderen.

Voor meer informatie kijk op de website van de gezondheidscentrum via www.artsenzorg.nl of www.shg.nl. Patiënten kunnen ook contact opnemen met hun eigen huisarts over de toegang tot hun medisch dossier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden