Foto: gemeente Den Haag

Soestdijkseplein gaat vanavond weer open voor verkeer

Het Soestdijkseplein is vanaf vanavond 19.00 uur weer open voor het verkeer. De werkzaamheden om het Soestdijkseplein verkeersveiliger te maken zijn ruim 2 weken eerder afgerond.

Den Haag -  De werkzaamheden om het Soestdijkseplein verkeersveiliger te maken, zijn afgerond. De rotonde was druk en onoverzichtelijk en dat was met name voor fietsers zeer onveilig. Door de herinrichting van het Soestdijkseplein is dit nu opgelost. Op de nieuwe rotonde zijn minder afritten en er is meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Tegelijk met deze werkzaamheden is een deel van de riolering op het plein vervangen.

De werkzaamheden begonnen op 6 juli en zouden duren tot 29 augustus 2020. Door het Soestdijkseplein helemaal af te sluiten en af en toe lange dagen te maken, konden de werkzaamheden eerder worden afgerond. Het straatwerk is door de extreme hitte nog niet helemaal afgemaakt. Hier wordt komende week nog aan gewerkt, maar dit heeft geen invloed op de openstelling voor het verkeer. Ook wordt er nog rood asfalt aangebracht op een deel van het fietspad. Fietsers kunnen het fietspad wel gewoon gebruiken. Het planten van de bomen, planten en struiken zal uitgevoerd worden in het plantseizoen, later in de herfst van dit jaar. 

Let op! Bus 25 en 26 blijven omrijden tot 31 augustus via het Veluweplein, en stoppen bij de tijdelijke bushalten in de Vreeswijkstraat en Kempstraat.

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit is blij met het resultaat: “Het Soestdijkseplein is door de aanleg van vrijliggende fietspaden, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en het instellen van éénrichtingsverkeer nu overzichtelijker, fietsvriendelijker en verkeersveiliger.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden